Privošči si neokrnjene narave! Pokliči 041 359 801, pošlji e-mail ali rezerviraj namestitev! english

Piran

Piran

Eno najbolj fotogeničnih mest v Sredozemlju je ohranilo svoj neprekosljivi šarm. Vstopite v slikoviti Piran, spoznajte njegovo bogato zgodovino in kulturo, sprehodite se po zavitih, ozkih ulicah, posedite v kateri izmed mnogih kavarn ali uživajte v razgledu z obzidja.

Dobre pol ure s kolesom ob morju, 10 min. z avtobusom ali avtom

Krajinski park Strunjan

Strunjanski polotok skriva mnoge zaklade naravne in kulturne dediščine. Zdravo okolje, pristni običaji, čudoviti razgledi in pestrost živalskega in rastlinskega sveta ponujajo veliko možnosti za aktivno uživanje v naravi. V parku je možno ostati ves dan ali pa se vanj večkrat vrniti. Narava se tukaj nenehno spreminja in bo zato vsak obisk novo doživetje.

45 min s kolesom, 10 min. z avtom

Krajinski park Strunjan

Krajinski park Sečoveljske soline

Krajinski park Sečoveljske soline

Oglej si kako še danes poteka pridelava soli na Leri, obišči muzej solinarstva na Fontaniggah ali pa preizkusi zdravilne učinke slanice in solinskega blata v edinstvenem spa-ju na prostem – Lepa Vida.

30 min s kolesom, 10 min z avtom, ogled od 6€ naprej

Forma Viva

Ta edinstvena zbirka kamnitih skulptur, se nahaja na prostem v parku polotoka Seca pri Portorozu.  Nastajala je v sklopu mednarodnih srecanj kiparjev od leta 1961. V stiridesetih letih so kiparji iz vec kot 30 razlicnih drzav sveta pustili obali in slovenski kulturni zakladnici vec kot 120 kamnitih kipov. Vecina jih je v mediteranskem parku na polotoku Seca, nekatere pa so se v parkih Kopra, Izole in Pirana.

15 min s kolesom

Forma Viva

Dolina Dragonje

Dolina Dragonje

Reka Dragonja, ki teče po istoimenski dolini je s svojimi številnimi pritoki ustvarila slikovito okolje z bujnim sredozemskim rastjem, tolmuni, slapovi. Na pobočjih pa skrbno obdelai oljčni nasadi, vinogradi in drugi sadovnjaki ter vrtovi. Idealen izlet za pobeg z zasedenih plaž v najbolj obiskanih dneh.

30min z avtom

Istrske vasi

Le nekaj minut vožnje stran od morja že pohajate po starih istrskih vasicah, obdanih z oljčnimi nasadi, vinogradi in sadovnjaki. Stare kamnite hiše, stare ženice s črnimi rutami in kmetje, ki prizadevno obdelujejo strma pobočja. Padna, Nova vas nad Dragonjo, Krkavče, Pomjan, Hrastovlje, Zazid so samo nekatere izmed  vasi kjer lahko vsaj malo pokukate v preteklost.

cca. 30 min z avtom

Istrske vasi

Aktivni v Istri

Aktivni v Istri

Če si zaželite aktivno preživeti vaš čas na slovenski obali, vam bomo z veseljem svetovali za najem kajaka, potapljanje, jadranje, e-bike po zaledju slovenske Istre in še veliko več možnosti kako poskrbeti za dvig vašega srčnega utripa.